Recepce chirurgie novoměstské nemocnice se promění v provizorní holičství

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Novoměstská nemocnice se připojuje ke kampani Movember. V listopadu si muži po celém světě nechávají narůst knír, aby podpořili výzkum a prevenci rakoviny prostaty a varlat. Listopadu se říká Movember. K akci se připojují nejen symbolickým knírem novoměstští urologové. Všem zájemcům hned tři středeční listopadová odpoledne nad rámec ordinačních hodin nabízí preventivní vyšetření prostaty a varlat.

Preventivně se můžete nechat vyšetřit ve středu 20. a 27. listopadu vždy od 14.00 do 16.00 hodin na urologické ambulanci v nemocnici. „Zájemci se musí předem objednat. A alespoň den před domluveným vyšetřením musí navštívit naši urologickou ambulanci k provedení odběru krve a moči. Pánové se mohou objednávat telefonicky na čísle recepce 566 801 203,“ zve k preventivnímu vyšetření tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

„Samotné vyšetření bude provedeno novým špičkovým ultrazvukovým přístrojem a k dispozici máme i novou moderní laboratorní diagnostiku nádorů prostaty z odběru krve. Vyšetření prostaty je vhodné u mužů starších 50 let, kteří nebyli během posledních dvou let vyšetřeni, a u mužů nad 45 let v případě, že byl jejich blízkému příbuznému diagnostikován karcinom prostaty. Vyšetření varlat není věkově limitováno,“ dodává urolog novoměstské nemocnice Jiří Janů.

Improvizované holičství na půdě nemocnice

Nemocnice Nové Město na Moravě se ke kampani Movember připojuje také charitativní akcí. Organizuje druhý ročník Movember charitativního skupinového holení. Ve čtvrtek 28. listopadu se recepce chirurgie novoměstské nemocnice na celý den promění v improvizované holičství. Výtěžek akce poputuje nadačnímu fondu Muži proti rakovině. Loni novoměstská nemocnice získala pro fond celých padesát tisíc korun.
Otevírací doba Movember holičství bude v novoměstské nemocnici ve čtvrtek 28. listopadu od 9.00 do 16.00 hodin. Dopoledne od 9.00 do 12.00 bude z nemocniční oficíny vysílat Český rozhlas Vysočina.