Škola v Lysicích drží smutek za mrtvou učitelku z nehody autobusu na Mělnicku

 

BLANSKO – Při nehodě autobusu na Mělnicku přišla o život jedna z učitelek, která jela na školní exkurzi s žáky ze základní školy z Lysic na Blanensku. Tamní školáci a absolventi svolali pietní setkání na páteční 16. hodinu.

Na lysické škole visí černý prapor a před dveřmi hoří svíčky. S politováním musím oznámit, že včera 14. 11. došlo v průběhu školní exkurze k dopravní nehodě, při které přišla o život naše paní učitelka. Tato tragická událost velmi poznamenala chod naší školy a všechny žáky i zaměstnance školy hluboce zasáhla. V této těžké chvíli žádám o respektování soukromí všech, kterých se tato tragédie, ať už jakýmkoliv způsobem, dotýká. Děkuji,“ uvedla na webu školy ředitelka Pavla Nesnídalová.

Žáci deváté třídy měli v plánu dvoudenní exkurzi v Lidicích, Praze a Terezíně. Nehoda se stala na silnici I/16 ve směru od Slaného na Mělník. Autobus narazil zezadu do nákladního auta. Učitelka na místě vedle řidiče přišla o život hned po nárazu, záchranáři už jí nemohli nijak pomoci. Devět dětí bylo lehce zraněno a záchranáři je po ošetření na místě převezli do pražských nemocnic. Lehce zraněná byla také druhá učitelka.

zdroj: Policie Středoč. kraje