V příštím týdnu může Praha smrdět o něco více. Víte, co máte dělat?

PRAHA – Pražská plynárenská provede preventivní nárazovou odorizaci zemního plynu. Pokud ucítíte specifický zápach, udělejte několik jednoduchých kroků.

V souvislosti se zahájením topné sezóny, provede Pražská plynárenská Distribuce, a.s. v oblasti své působnosti, preventivní nárazovou odorizaci zemního plynu. „Ta začne v pondělí osmnáctého listopadu v dopoledních hodinách, potrvá do pátku dvaadvacátého listopadu, a následně bude postupně odeznívat. Tento termín je společný pro všechny distribuční společnosti v rámci České republiky,“ uvedl mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek.

V tomto období bude zemní plyn nasycen dvojnásobným množstvím látky se specifickým zápachem. To umožní rychlou identifikaci i drobných úniků v rámci distribuční sítě. Pokud budete mít podezření na únik plynu, kontaktujte neprodleně nonstop pohotovostní službu na telefonním čísle 1239. Zároveň je třeba v uzavřených prostorách zajistit intenzivní větrání, vyvarovat se používání elektrických spotřebičů, světel, otevřeného ohně. Vyčkejte příjezdu pohotovostní služby.