Výtržníci v poledních hodinách házeli v restauraci židlemi, jedna z nich trefila servírku do hlavy

PŘEROV – Hlídka Městské policie v Přerově vyjížděla včera před druhou hodinou odpoledne do restaurace na náměstí v Přerově, kde dva muži tropili výtržnosti.

Na tísňovou linku Městské policie zavolal o půl druhé odpoledne svědek, který uvedl, že v restauraci na náměstí v Přerově dva muži napadají sebe, servírku a ničí vybavení restaurace. Dále sdělil, že dvojice právě z restaurace utekla. Hlídka přijela ihned na místo a stálá služba pomocí kamerového systému hledala oba výtržníky. Ukázalo se, že se muži před restaurací rozdělili a každý vyrazil jiným směrem. „Motohlídka během chvilky nalezla jednoho z nich a přesunula se s ním zpět na místo činu. Po druhém, agresivnějším rabiátovi, který se ukryl z dosahu kamer, mezitím pátraly další hlídky. Když chtěl zjistit, zda je čistý vzduch, zavolal na mobilní telefon svému společníkovi, který však již byl v rukách strážníků,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Komínek.

Strážníci využili lsti a v telefonu řekli volajícímu, aby přišel zpět k restauraci, že s ním potřebuje někdo mluvit. Když výtržník při návratu zahlédl uniformy, pokusil se znovu zmizet, ale to se mu už nepodařilo a skončil v poutech. Později se ukázalo, že to byl právě on, kdo házel v restauraci židlemi a jednou zasáhl servírku do hlavy a způsobil jí zranění. „Oba výtržníky si na místě převzala republiková policie k dalšímu šetření,“ uzavřel Komínek.