Záchranáři křtili jejich veselý charitativní kalendář 2020

BRNO – Charitativní kalendář s fotografiemi pracovníků Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje pokřtili v pátek šumivým vínem herci spolu se zdravotníky v prostorách Městského divadla v Brně. Výtěžek z prodeje dostanou děti.

Tentokrát se záchranáři fotili společně s herci a herečkami Městského divadla Brno. Snažili se propojit jednotlivá představení s ukázkami činnosti. Například hra Romeo a Julie je propojena s přístrojem AED. Romeo tedy zachraňuje Julii za pomoci automatizovaného externího defibrilátoru a lékařská posádka mu přichází na pomoc. Na fotografii, kde jsou fotbalisté z Klapzubovy jedenáctky, zase záchranářská posádka ošetřuje zraněného hráče. Na fotce, kde je kapitán lodi Titanic, představují záchranáři vozík pro mimořádnou událost s hromadným postižením osob. Kalendář je hravý a barevný. „Práce našich zdravotníků je náročná, proto jsme tuto tematiku chtěli alespoň protentokrát odlehčit a pojmout s nadsázkou,“ vysvětlila tisková mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Kalendář s fotografiemi od Tino Kratochvila šumivým vínem pokřtila herečka Pavla Vitázková. Cena kalendáře je 250 Kč, zájemci si jej mohou zakoupit na základně v Brně-Bohunicích. Celý výtěžek z prodeje dostane Středisko rané péče. Tato brněnská pobočka nestátní neziskové organizace poskytuje odborné služby, podporu a pomoc rodinám s dítětem či dětmi se zrakovým nebo kombinovaným postižením. Slavnostního aktu se zúčastnila ředitelka Zdravotnické záchranné služby Hana Albrechtová, ředitel Městského divadla Brno Stanislav Moša, modelové a modelky z kalendáře, zástupce tiskárny Helbich, která vytiskla kalendáře zdarma, a další hosté. „Všem, kteří se nezištně podíleli na výrobě kalendáře, aby podpořili dobrou věc, moc děkujeme,“ doplnila Bothová.