Pod vlivem ujížděli policistům, jednoho umravnila až namířená zbraň. Podívejte se na video

BRNO – Brněnští policisté zastavili dva řidiče, kteří měli v krvi pořádné množství alkoholu. Šofér v Bystrci pil dokonce tři dny v kuse.

Hodinu po půlnoci chtěla hlídka v Líšni zastavit řidiče osobního automobilu Peugeot. Ten když spatřil ve zpětném zrcátku policejní majáky, sešlápl plyn a snažil se policistům ztratit v ulicích. Vlivem alkoholového opojení nebyl schopen stoprocentně ovládat vozidlo a opakovaně najížděl na chodníky. Naštěstí mu nikdo nevstoupil do cesty. Pronásledování ukončilo až zahrazení únikové cesty služebním vozidlem. I přesto jednadvacetiletý řidič i dvaadvacetiletý spolujezdec odmítli z vozu vystoupit. „Až pohled do ústí služební zbraně je konečně přinutil ke spolupráci. Zanedlouho se vysvětlilo proč. Šofér totiž řídil bez řidičského oprávnění, s propadlou technickou kontrolou a hlídce nadýchal 1,54 a 1,66 promile,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Ve čtvrtek odpoledne policisté podobně zasahovali v brněnské městské části Bystrc. Pozornost policistů na sebe upoutalo podezřele jedoucí vozidlo Citröen, které kličkovalo středem vozovky. Sedmačtyřicetiletého šoféra se policisté rozhodli zkontrolovat. To, že jejich předtucha byla správná, potvrdil alkoholový odér v autě. Šofér se přiznal, že pije již třetí den za sebou a před jízdou vypil půl litru vodky a nějaké víno. Dechová zkouška to potvrdila. „Šofér měl v dechu 3,11 a 3,02 promile. V obou případech jsou řidiči v současné době prošetřování ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnil Vala.