Řidič VW Golf smetl tři auta: Fabie skončila v příkopu na střeše!

PLZEŇSKO – Nepěkný karambol se přihodil dnes v dopoledních hodinách za křižovatkou Dobřany Vysoká ve směru od Přeštic na Plzeň, kde ohleduplný záměr jednoho z řidičů bohužel vyústil k hromadné nehodě.

Tento devětadvacetiletý muž za volantem Fordu Mondeo přibrzdil u auta, které se po srážce se zvěří nacházelo mimo silnici. Chtěl se zeptat, zda je řidič v pořádku a nepotřebuje pomoc. Za ním pohotově zastavil VW Passat s jednatřicetiletým řidičem, svojí Škodu Fabia zastavila i třiačtyřicetiletá řidička.

Bohužel, bezpečně se již nepodařilo zabrzdit padesátiletému řidiči VW Golf, který jel zřejmě příliš rychle a narazil do Fabie před sebou. Ta byla následkem silného střetu odmrštěna do Passatu před sebou, sjela do příkopu a převrátila se na střechu. VW Passat pak narazil do Fordu Mondeo. „Provedená dechová zkouška u řidiče VW Golf dopadla negativně. Omezeni na silnici trvalo zhruba dvě hodiny,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

Hromadnou nehodu potvrdila i mluvčí záchranky Mária Svobodová: „Z místa nehody jsme transportovali třiapadesátiletou ženu se středně těžkým zraněním a při vědomí na urgentní příjem fakultní nemocnice. Dále jsme odvezli třiačtyřicetiletou ženu s jedenáctiletým chlapcem s lehčím zraněním v oblasti zad a horních konřetin do Fakultní nemocnice na Lochotíně. Padesátiletý muž a šestašedesátiletá žena se zraněním v oblasti hrudníku byli převezeni do Fakultní nemocnice na Borech. Všechny osoby byli transportovány pozemní cestou.“