Náhodní svědci zachránili řidiče z hořícího vozu

SADSKÁ – Sobota byla na Nymbursku pro několik řidičů osudná.  Nejen hasiči měli plné ruce práce u dvou vážných dopravních nehod.

Hořící auto bylo na tísňovou linku hasičů Středočeského kraje nahlášeno v sobotu dopoledne. Po půl desáté operační linka přijala hlášení o autonehodě za Sadskou směrem na Zvěřínek. Auto hořelo a byl v něm zaklíněný řidič. Profesionální hasiči z Poděbrad a Nymburka společně s dobrovolnými hasiči z obce Sadská už cestou dostali hlášení, že muže někdo z vozu vyprostil, na místě uhasili hořícího Trabanta a zároveň ošetřovali vážně zraněného řidiče.

„Velké poděkování patří dvěma řidičům, kteří neváhali a s nasazením vlastního života dokázali z hořícího vozidla vyprostit zraněného řidiče před příjezdem záchranných složek,“ řekl tiskový mluvčí hasičů Petr Svoboda. Po příjezdu záchranky rozhodl lékař o nutnosti povolat vrtulník a transportovali jej na popáleninové centrum Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Řidič druhé vozu byl převezen do nemocnice sanitním vozidlem.

PÍSKOVÁ LHOTA –  Nymburské hasiče poslala operátorka tísňové linky minutu před jedenáctou hodinou k další vážné nehodě, která se stala u Pískové Lhoty.

Tříčlenná posádka osobního vozu, v něm byla zaklíněna po nárazu do stromu. Na místo přijeli také hasiči z Poděbrad, kteří se vraceli z prvně zmíněné nehody u Sadské, a tak na místě byli do 6 minut. V tu dobu byly dvě osoby z vozu již venku, ale na vyproštění třetí museli hasiči použít hydraulické zařízení. Za 10 minut ji již měli v péči zdravotníci. Zranění jedné cestující bylo natolik vážné, že byl záchrannou službou také přivolán vrtulník.
Na snímcích vidíte, že na záchraně zdraví a života se podílely všechny složky od hasičů, přes policisty až po záchrannou službu.