Občané Liberce mohou ovlivnit dění ve městě a rozhodnout, co je třeba vyřešit

LIBEREC – Veřejné fórum 2019 je pro občany příležitostí ovlivnit dění ve svém městě. Rozhodněte, co je v Liberci třeba vyřešit! Letošní Veřejné fórum proběhne ve středu 20. listopadu od 17 hodin v kavárně Pošta na náměstí Dr. E. Beneše v Liberci.

U debatních stolů můžete během fóra vyjádřit, co by se mělo ve městě změnit nebo zlepšit. Hlasováním pak vyberete nejdůležitější podněty. Ty budou předány vedení města k řešení. Diskutovat přijdou politici a pracovníci statutárního města Liberec. Dozvíte se, jak postoupilo řešení otázek z loňského fóra a také, jak se můžete zapojit do pracovních skupin, které se budou podílet na tvorbě nové strategie rozvoje města.

Debatní stoly budou rozděleny podle témat:
1. Doprava a parkování
2. Životní prostředí a veřejný prostor
3. Ekonomika a rozvoj města
4. Sociální služby a školství
5. Zdraví a zdravý životní styl
6. Kultura, volný čas a cestovní ruch
7. Stůl mladých (všechna témata)

Následně proběhne hlasování, ze kterého vzejde deset nejvýznamnějších podnětů. Ty budou po konání akce ověřeny anketou. Magistrát na středeční fórum připravil také doprovodný program, během kterého se můžete těšit na losování o drobné ceny. Během fóra občanům budou k dispozici dvě poradenská stanoviště – odborníci ze Státního zdravotního ústavu, na které se můžete obracet s dotazy k tématu prevence a zdraví, dále pak odborník na odpadové hospodářství, recyklaci a třídění odpadů.

Na loňském zářijovém fóru v Liberci bylo zformulováno 8 nejvýznamnějších problémů a priorit města tak, jak je vidí občané. Těmi jsou řešení situace s bezdomovci a nepřizpůsobivými obyvateli v centru města, zkrácení doby dopravních uzavírek, rekonstrukce městského plaveckého bazénu, řešení návaznosti cyklostezek, revitalizace liberecké přehrady, zlepšení fungování stavebního úřadu libereckého magistrátu, rekonstrukce amfiteátru a podpora venkovních volnočasových aktivit dětí.

Akce je určená široké veřejnosti, vstup i občerstvení jsou zdarma. Nepropásněte možnost ovlivnit, kam bude vaše město a život v něm směřovat!

Foto: Daniel Baránek a Magistrát města Liberce