Pardubický vánoční strom dorazil na náměstí. Neměl dalekou cestu

PARDUBICE – Vánoční strom, který letos ozdobí Perštýnské náměstí, pochází přímo z Pardubic, a to z opuštěných Masarykových kasáren.

Dnes byl 14metrový smrk pokácen a převezen na Perštýnské náměstí, kde se bude v následujících dnech zdobit. Ke slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu dojde první adventní neděli 1. prosince v 17 hodin. Jako tradičně budou strom zdobit bílé a červené koule a světelné efekty. Nový světelný efekt přijde jako překvapení až při slavnostním rozsvícení.

Proti kácení smrku ve městě protestovala část obyvatel, nicméně vzhledem ke kůrovcové kalamitě v okolí podle Služeb města Pardubic hrozilo napadení i tomuto stromu, a tak by na místě zřejmě dlouho nevydržel.

Na Perštýnském náměstí a třídě Míru se o letošním adventu od soboty 30. listopadu budou konat tradiční vánoční trhy. Návštěvníci si budou moci vybrat z širokého sortimentu vánočního zboží stánkových prodejců, připraveno bude občerstvení, atrakce pro děti, Ježíškova pošta, živý betlém se zvířátky a mnoho dalšího. Předvánoční atmosféru zpestří každodenní kulturní program, vystoupí například dětské pěvecké sbory, kapely a písničkáři nejrůznějších žánrů. Každou adventní neděli bude na náměstí zapálena svíce. Trhy budou otevřeny až do 23. prosince, každý den od 11 do 18 hodin, v pátek a v sobotu do 20 hodin.

Foto: Městská policie Pardubice a Magistrát města Pardubic