Při požáru chaty na Havlíčkobrodsku zemřel 31letý muž

HAVLÍČKOBRODSKO – Uplynulý víkend byl osudný pro 31letého muže, který zemřel při požáru chaty ve Vratkově, místní části obce Rušinov na Havlíčkobrodsku. Na místě se zranila žena a také muž, který se snažil oběti v hořící chatě pomoci. S plameny se potýkalo šest jednotek hasičů.

Tragická událost se stala v sobotu 16. listopadu kolem 10.00 hodiny dopolední. K ohlášenému požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Havlíčkův Brod společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Malče, Rušinova, Libice nad Doubravou a Horního Bradla. „V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla chata v plamenech. Záhy se také částečně propadla střešní konstrukce objektu,“ upřesnila mluvčí krajských hasičů Petra Musilová s tím, že při požáru se zranili dva lidé, kteří skončili v péči zdravotníků. „Jednalo se o muže, který se pokusil z hořícího objektu ještě před příjezdem hasičů na místo události zachránit muže. Druhou zraněnou osobou byla žena, která utrpěla šok. Zdravotníci je po nezbytném ošetření ponechali na místě události,“ upřesnila Petra Musilová.

První psychickou pomoc rodině zemřelého muže na místě poskytli členové posttraumatického týmu HZS Kraje Vysočina a také policejní psycholog. Na místě pracovala služba kriminální policie a vyšetřování územního odboru Havlíčkův Brod. „Příčinu a okolnosti úmrtí muže kriminalisté zjišťují, stejně tak příčinu vzniku samotného požáru chaty,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.