Vánoce v Benešovské nemocnici budou předčasně

BENEŠOV – Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov se zapojila do akce Studna naděje. Od společností Království hraček Bambule, Sparkys a nadačního fondu Kapka naděje, právě dostala první dárky pro děti.

Nakoupíte-li v kamenné prodejně nebo na eshopu uvedených obchodníků, jakoukoliv hračku a věnujete ji do Studny naděje, také můžete udělat nějakému nemocnému dítěti radostné Vánoce. Kapka naděje zaslala na dětské oddělení této nemocnice tři krabice už začátkem listopadu. Ty obsahují desítky různých hraček od autíček, stavebnic, panenek, plyšáků až po pastelky a modelíny.

„Dárky pro malé pacienty, které naše oddělení díky projektu Studna naděje získalo, jsou opravdu nádherné. Hospitalizace je pro každé dítě provázána stresem, osamocením, pocitem strachu a nejistoty. Hračky zpříjemní pobyt dětem v nemocnici především v období vánočních svátků. Velký dík patří Kapce naděje za zprostředkování tohoto projektu a hlavně všem lidem, kteří se do projektu zapojili,“ uvedla Marie Marvanová, vrchní sestra dětského oddělení.

Zapojte se do projektu Studna naděje do 22. prosince 2019, ať všechny nemocné děti, po celé České republice mají v nemocnicích úsměv na tváři. Tím to však nekončí, celý zisk z této akce půjde ještě na konto nadačnímu fondu Kapka naděje, který pomáhá nemocným dětem celoročně.