Benešov hledá dodavatele na stavbu tělocvičny

BENEŠOV – Rada Středočeského kraje vyhlásila výběrové řízení na zhotovitele, předmětem stavby bude tělocvična a z ní vedoucí spojovací trakt do školní budovy.

Novorenesanční budova gymnázia vznikla v letech 1905 až 1907 podle plánů architekta Karla Dondy. Nová moderní tělocvična vznikne ve vnitro bloku dvora gymnaziální budovy a měla by citlivě doplnit okolní zástavbu.

„Považujeme tuto variantu vyhlášení veřejné zakázky v daném případě za nejefektivnější. Předpokládáme, že bude možné dosáhnout úspor,“ uvedla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová. Částka, která byla na tuto výstavbu vyčleněna, nesmí překročit 70 756 698 korun. Proto kritériem při hodnocení bude nejnižší nabídka. Rozměry tělocvičny nají být 19 x 31 metrů a její výška má mít 7 metrů.

„Jsem ráda, že se pokročilo o další kousek směrem k výstavbě zcela nové tělocvičny. Gymnázium ji potřebuje,“ konstatovala hejtmanka s tím, že budova bude stát ve vnitrobloku dvora Gymnázia Benešov.  Hala bude tvořena ze dvou prostor, druhé má být zázemí. V čelní nižší části budou umístěny šatny, hygienické zázemí, sklady nářadí, kabinety vyučujících, vrátnice a technologická místnost.