Modernizace MHD a nulové jízdné v Benešově

BENEŠOV – Dramatickou proměnou prošla v uplynulých měsících MHD ve městě Benešov. Město uzavřelo novou smlouvu s dopravcem ČSAD Benešov a domluvilo se s ním o zakoupení nových minibusů, které budou kapacitně lépe vyhovovat městskému prostředí.

„Benešov nyní brázdí dva zbrusu nové minibusy Iveco Rošero-P. Jedná se o moderní minibus, který splňuje nejpřísnější emisní normy EURO 6. Maji kvalitní výbavu jako je klimatizace, tempomat, digitální tachograf, dvojité bezpečnostní sklo, retardér, ABS, EBD a ASR. Minibus má délku 8 metrů a pojme až 38 cestujících, v zadní části pak skrývá plošinu a prostor pro invalidní vozík nebo kočárek.“ Řekl místostarosta Benešova Roman Tichovský.

Staré dvanáctimetrové autobusy tak dostaly menší pomocníky, které se dostanou i do míst, kam velký vůz nezajede a tím se rozšíří i lokality dojezdnosti. Od 1. listopadu také platí nulové jízdné.  Cílem radnice je omezit automobilovou dopravu ve městě. A poskytnout školákům i seniorům návaznost spojů. Plánují dále zavést nové trasy pro lokality Červená Vrška nebo Mariánovice.

„Nulové jízdné je v plánu po určité době vyhodnotit z pohledu provozně-ekonomických a rozhodnout se, jestli v tomto cenovém modelu bude Benešov pokračovat i nadále,“ dodal Tichovský a novým minibusům popřál hodně ujetých kilometrů bez nehod a mnoho spokojených cestujících.