Řidič (18) dostal smyk: Zřítil se z mostu na železniční koleje!

PLZEŇ – Tato jízda mladé dvojice, která se uskutečnila včera večer před devatenáctou hodinou, měla doslova hrůzostrašné zakončení, k němuž došlo v Sušické ulici v Plzni ve směru od Božkova k ulici Částkova.

Osmnáctiletý řidič se se svojí stejně starou spolujezdkyní dostal do neřízeného smyku, auto vyjelo mimo silnici, silou prorazilo zábradlí mostu a bezmocně se zřítilo do kolejové trati, kde dopadlo přímo na střechu. Pro otřesenou a šokovanou posádku auta si přijeli záchranáři. „Mladého muže 18 let a dívku stejného věku jsme transportovali se středně těžkým zraněním a plně při vědomí na urgentní příjem Fakultní nemocnice Lochotín,“ potvrdil událost pracovník záchranky Vítězslav Sladký.

V místě zasahovala vyprošťovací technika  a doprava na železnici této tratě musela být byla zastavena. „Alkohol u řidiče vyloučila provedená dechová zkouška. Dopravní nehoda je v šetření plzeňských dopravních policistu. Provoz na silnici byl částečně omezen až do ukončení zásahu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Zdroj: HZS