Parkovací zóny v Budějovicích vstupují do druhé etapy. Na co se připravit?

ČESKÉ BUDĚJOVICE – V průběhu října a v první polovině listopadu bylo postupně realizováno nové dopravní značení v souvislosti s připravovaným zavedením druhé etapy parkovacích zón na Pražském předměstí (oblast severozápad).

Dopravní značení začne platit v týdnu od 25. do 30. listopadu 2019. „S tím souvisí, mimo jiné, i změny jednosměrnosti. Například ulice Neplachova v úseku U Trojice až Čéčova, Čéčova od Průběžné až U Trojice nebo Zachariášova,“ upozorňuje náměstek primátora Viktor Lavička.

Dále budou odstraněny dopravní značky upravující přednosti v jízdě na křižovatkách v rámci Zón s dopravním omezením – maximální rychlost 30 kilometrů za hodinu a zákaz stání mimo vyznačená parkoviště. V některých úsecích pak dojde k vyhrazení míst pro vozidla integrovaného záchranného systému, ve vybraných úsecích změna strany parkování, zřízení výhyben v úzkých ulicích a zejména zavedení nového režimu parkovacích stání – rezidentně abonentní nebo smíšený – pro rezidenty i návštěvníky.

„Žádáme řidiče, aby věnovali zvýšenou pozornost nově instalovanému dopravnímu značení, sledovali přenosné dopravní značení a dbali pokynů Městské policie,“ apeluje mluvčí města České Budějovice Jitka Welzlová.

Do konce listopadu bude probíhat, v závislosti na klimatických podmínkách, dokončování vodorovného a svislého dopravního značení. Jak uvedla mluvčí města Jitka Welzlová, postupně dojde k osazení nových parkovacích automatů a jejich připojení tak, aby mohl být systém spuštěn do provozu od 1. prosince 2019.