Řídil opilý a bez papírů, srazil lidi a chtěl utéct

VELEŇ – Bezohledný řidič v opilosti bez řidičského oprávnění srazil několik osob a z místa se pokusil utéct.

Co vše předcházelo jeho zadržení? Muž sedl za volant bez řidičáku a pod vlivem alkoholu, jel tak rychle, že nezvládl řízení a najel na obrubník vpravo, náraz vůz odhodil na druhou část silnice a tím srazil dopravní značku, srazil však také 67 letou ženu a dvě malé děti, jedno sedělo v dětském vozíku. To řidiči nestačilo a pokusil se jet dál. Následovala demolice další značky a střet s protijedoucím autem. Nepojízdný vůz, v této chvíli bezohledný muž opustil a snažil se zmizet. Žena utrpěla středně těžká poranění a dítě mělo lehčí zranění.  Byli transportováni do nemocnice, nejmenšímu dítěti se nic nestalo.

Dopravní policie z obvodu Praha Východ jej zadržela ve čtvrtek 14. listopadu, muži je 43 let, podrobil se dechové zkoušce a ta prokázala hodnotou přes dvě a půl promile alkoholu.

„Kriminalisté následující den bezohlednému řidiči sdělili obvinění ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ potvrdila tisková mluvčí PČR Eva Hašlová.