Video: Ventilky, brýle a pěsti. I takto se parkuje v Praze

PRAHA – Zaparkoval ve druhé řadě a zablokoval tak dvojici, která potřebovala odjet. Vyřešili to po svém. Ovšem následováníhodný způsob to nebyl.

Na Praze 6, ale i v dalších částech Prahy se těžko parkuje. Znají to všichni, kdo se kdy pokusili umístit svého plechového miláčka k chodníku. Někdy se stane, že řidič zapne čtyřky a postaví se za již zaparkovaná vozidla. Někdy se vrátí dříve, jindy se mu to nepodaří, a zablokovaný se musí se vzniklou situací poprat. Někdy doslova. „Dvojice, která byla sedmdesátiletým mužem, který takto zaparkoval své auto a šel na jednání do banky zablokována, to vyřešila každý po svém. Zatímco muž volal na linku strážníků 156, žena začala povolovat ventilky u přední i zadní pneumatiky,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová.

V okamžiku příjezdu strážníků se již obě strany do sebe pustily pěstmi. Muž totiž vyšel z banky, a přistihl ženu, jak mu manipuluje s vozem. Strážníci je museli uklidnit. Dále muž uvedl, že se mu ztratily brýle a že podezřívá dotyčnou ženu, že mu je sebrala. Naopak dvojice tvrdila, že o ničem neví, a že agresorem je právě starší pán. Dokonce tvrdili, že s vozem nemanipulovali. Přivolaná hlídka Policie ČR rozhodla, že nedošlo k trestnému činu, a zase odjela. Muž si z bitky odnesl odřeninu pod okem, a dále mu strážníci vyměřili pokutu dvě stě korun za špatné parkování. Během vyšetřování se žena pokusila nenápadně upustit brýle a odkopnout je pod vozidlo, čehož si strážník všiml. Naštěstí je nepoškodila. Přestupkem proti občanskému soužití se nyní bude zabývat správní orgán.