Černé pasažérky ve Zlíně se zastal její přítel. Pustil se do revizora i strážníků

ZLÍN – Teprve čtyřiadvacetiletý revizor si z prvního měsíce v nové práci odnesl dost nepříjemný zážitek. Ve středu kolem sedmé večer kontroloval cestujícím jízdenky a mezi nimi narazil i na dívku, která jela na černo. Když jí chtěl vypsat pokutu, dostal se do sporu s jejím šestnáctiletým přítelem. „Místo aby za ni pokutu galantně zaplatil, nejdříve slovně a potom i fyzicky napadl revizora. Čeká jej správní řízení,“ potvrdil mluvčí Dopravní společnosti Zlín-Otrokovice Vojtěch Cekota.

Revizor nastoupil na trolejbusovou linku 9 směřující do centra Zlína na Slunečné na Jižních Svazích. Po nástupu zadními dveřmi deaktivoval označovače jízdenek, když proto dívka revizora spatřila, nemohla už čistou jízdenku dodatečně označit.

Kontrolor požádal dívku o občanku a začal vyplňovat hlášenku. Ta se nejdřív rozčilovala, pak prosila o prominutí pokuty. Následně se do diskuze vložil mladík, který ji doprovázel, a začal revizora dost nevybíravě urážet. „Požádal jsem ho také o občanský průkaz a upozornil, že urážky pracovníka přepravní kontroly při výkonu jeho profese jsou rovněž porušením smluvních přepravních podmínek a že mu za ně vypíši pokutu,“ popsal situaci revizor.

Trolejbus mezitím dorazil na zastávku U Zámku, kde chtěla vystoupit i dívka s již vypsanou hlášenkou. Kontrolor ale ještě nebyl s mladíkem hotový. Požádal proto řidiče, aby cestující pouštěl pouze předními dveřmi a agresivní pasažér tak nemohl utéct. Mladík se ale přesto pokusil prodrat ven. Vrazil do revizora, natlačil ho do tyče madla a poranil mu tím ruku. I přesto ale kontrolor dokázal mladého muže na zastávce zachytit a zabránit mu v útěku.

Na místo se ihned vydala hlídka městské policie. Mladý muž se nejdřív neohroženě obořil i na strážníky, ti jeho chování ale rázně ukončili. Posléze u něj provedli dechovou zkoušku, která byla negativní. Teď mladého hrdinu čeká projednávání přestupku na magistrátu.

Revizor se po incidentu nechal vyšetřit v nemocnici. „Naštěstí šlo jen o pohmoždění bez zlomeniny,“ prozradil.