Muž ze Sušice prodával několik let pervitin!

SUŠICE – Tento obviněný muž si od listopadu roku 2016 do 11. listopadu letošního roku obstarával pervitin, který pak opakovaně prodával nebo i zdarma předával dalším lidem. Zvláště štědrý byl k svojí družce.

Té dal bezúplatně nejméně v deseti případech pervitin v množství od 0,1 až 0,3 gramu. V průběhu dvanácti měsíců pak prodal desetkrát tuto drogu v množství 1 gram za 1 500 Kč jednomu muži. Od měsíce května do října 2019 jinému zájemci předal a v deseti případech i prodal pervitin v množství 0,5 gramu za 500 Kč. Během letošního října prodal ve dvou případech dalšímu zákazníkovi 0,3 gramu pervitinu vždy  za 500 Kč a dne 11. listopadu v autě značky Škoda Octavia přechovával tuto bílou krystalickou látku o hmotnosti 40 gramů, uloženou v igelitové přepravce, aby ji dále distribuoval.

Muž takto konal bez povolení Ministerstva zdravotnictví ČR za účelem majetkového prospěchu. „Od komisaře převzal obvinění, protože několika osobám předával nebo prodával návykovou látku. Policisté předali osmadvacetiletému muži ze Sušice usnesení o zahájení trestního stíhání z přečinu neoprávněná výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla policejní mluvčí Dana Ladmanová.