Po pěti měsících je hotovo. Vsetínská okružní křižovatka na Ohradě bude brzy otevřena

VSETÍN – Dopravu ve Vsetíně od července komplikovaly rozsáhlé stavební práce na okružní křižovatce na Ohradě. Četná omezení a změny organizace dopravy by měly brzy skončit. „Dnes již mohu potvrdit, že uvedení křižovatky do plného provozu proběhne v noci ze soboty 30. listopadu na neděli 1. prosince,“ oznámil starosta města Jiří Růžička.

V současné době je již na kruháči před Albertem na ulici Generála Klapálka položen asfalt. „V příštích dnech bude následovat instalace svislého a nátěr vodorovného dopravního značení. Po plném zprovoznění křižovatky se ještě počítá s úpravami chodníků a příští rok na jaře s terénními úpravami,“ přiblížil starosta.

Objízdné trasy ve městě tak budou zrušeny. Průjezd ulicí Generála Klapálka až ke světelné křižovatce U Růžičků bude opět obousměrný a znovu se otevře vjezd k Albertu. Naopak se uzavře provizorní spojnice mezi parkovištěm u hypermarketu a ulicí U Huti. „Do původního stavu se pak vrátí organizace dopravy na křižovatce u čerpací stanice Shell v Rokytnici. Hlavní silnice tam tedy opět povede ve směru centrum – výpadovka na Zlín a vozy přijíždějící do této křižovatky z obchvatu města budou muset dát přednost v jízdě. Na změnu přednosti v jízdě v Rokytnici upozorní řidiče kromě běžného dopravního značení i výstražná světelná signalizace,“ popsala změny mluvčí města Jana Raszková.

Spolu s plným zprůjezdněním okružní křižovatky na Ohradě skončí také platnost výlukového jízdního řádu městské hromadné dopravy. Naopak příměstská autobusová doprava podle něj pojede nadále, a to až do 15. prosince, kdy tradičně vejdou v platnost nové jízdní řády. Ty se samozřejmě dotknou nejen příměstské dopravy, ale i MHD.

Stavební společnost Swietelsky stavební s. r. o. zahájila práce na celkově čtvrté okružní křižovatce na území města letos v červenci. Investici v hodnotě 17,2 milionu korun včetně DPH hradilo z 9,1 milionu Ředitelství silnic Zlínského kraje a z 8,1 milionu město Vsetín.