Podvodem s nemocenskou přilepšil dceři o více než čtvrt milionu

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Otec s dcerou využili klasický trik s fiktivním zaměstnáním. Muž z Uherskohradišťska zaměstnal dceru ve firmě a připsal jí velkorysou mzdu. „Již dopředu ale věděl, že jakmile dcera nastoupí do zaměstnání, po několika dnech půjde na nemocenskou,“ sdělila policejní mluvčí Milena Šabatová, která dnes o případu informovala.

Muž dceru zaměstnal začátkem roku, a to na dobu určitou. Místo práce ale vzápětí nastoupila na nemocenskou. „Její zaměstnanecký poměr byl tak ryze účelový a fiktivní, s cílem vylákat dávky nemocenského pojištění,“ vysvětlila Šabatová.

V pracovní smlouvě jí uvedl plat, který i s prémiemi dosahoval bezmála sto tisíc korun. Právě z této částky se následně vypočítala výše dávek. Za osm měsíců stát ženě vyplatil na nemocenské dvě stě sedmdesát tisíc korun.

Na podvod se ale přišlo a případem se začali zabývat vyšetřovatelé z oddělení hospodářské kriminality. „Muž u výslechu uvedl, že chtěl, aby se dcera měla na nemocenské dobře. I přesto, že svého činu lituje, si v uplynulých dnech vyslechl obvinění z trestného činu podvod,“ řekla Šabatová. Nyní mu hrozí až pětileté vězení.