Přelstil zabezpečení, alarm nespustil. Škoda třicet tisíc

PRAHA – Neznámý muž využil nepozornosti obsluhy a během několika vteřin ukradl mobilní telefon za třicet tisíc. Přelstil tak zabezpečovací zařízení, možná měl spolupachatele.

„Pražští policisté se od poloviny listopadu zabývají krádeží v prodejně mobilních telefonů v ulici 28. října na Praze 1. Podezřelý muž využil nepozornosti obsluhy, a odcizil mobilní telefon z prodejního pultu, který byl zajištěn kabelem se signalizačním zařízením,“ uvedla dnes policejní mluvčí Lenka Drábková. Bezpečnostní kabel v případě jakéhokoliv porušení spustí alarm. Muž však použil takový způsob odstranění, že se alarm nezaktivoval, a mohl tak telefon v hodnotě třicet tisíc v klidu odnést. Proto je důvodné podezření, že se podobných protiprávních kousků muž dopouští častěji.

Zároveň policisté pracují s podezřením, že zloději pomáhali další dva muži, kteří aktivně odvedli pozornost prodavače. Současně není vyloučeno, že se jedná o cizince. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež, za což pachateli a případným spolupachatelům hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Pokud muže na záběrech poznáváte nebo máte informace k jeho pohybu, kontaktujte prosím linku 158.