Úspěšný zátah policie: Odhalili dva opilé řidiče za jeden večer

TÁBORSKO – Dva opilci za volantem během jednoho večera. To je bilance, kterou dnes zveřejnili policisté z Táborska. Devatenáctiletého a osmačtyřicetiletého řidiče tak čeká soud. Může jim hrozit i vězení.

Devatenáctiletý mladík na sebe upozornil svým jednáním krátce před desátou hodinou večerní ve středu 20. listopadu 2019. „V historickém centru města Tábora projel se svým vozidlem tovární značky Škoda Octavia pěší zónou v Pražské ulici a dále pak projel Palackého ulicí v protisměru,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Policisté jej zastavili na Budějovické ulici. „Odborná zkouška na přítomnost alkoholu prokázala hodnotu bezmála 1,5 promile,“ konstatoval Doubek.

Druhý výtečník, osmačtyřicetiletý řidič osobního vozidla tovární značky VW Polo byl kontrolován po jedenácté hodině večerní téhož dne v ulicích města Mladé Vožice. „V jeho dechu policisté naměřili 1, 6 promile alkoholu,“ sdělil policejní mluvčí.

Oba řidiči tak na místě přišli o řidičská oprávnění a další jízda jim byla zakázána. „Jsou důvodně podezřelí ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Čeká je soud, kde jsou, mimo jiného, ohroženi tresty odnětí svobody na dobu až jednoho roku,“ řekl policejní mluvčí Doubek.