Zažijte Vánoční trh na žďárském zámku

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Vánoční trh na Zámku Žďár nad Sázavou patří mezi nejnavštěvovanější zámecké akce. Největším lákadlem druhého adventního víkendu 7. a 8. prosince bude nejen atmosféra běžně nepřístupných prostor s více než stovkou prodejců originálních a ručně vyráběných dárků, ale také zapojení místních hudebních spolků, škol a dobročinných organizací.

V sobotu se můžete těšit na vánoční koncert pěveckého souboru Oáza Worship Band v barokních sálech, v neděli freskový sál prelatury rozezní vánoční koncert dětského pěveckého sboru Žďáráček. O tu pravou vánoční atmosféru se postarají také Zelenohorští muzikanti, chrámový smíšený sbor Fons, pěvecký sbor Biskupského gymnázia, příležitostné hudební sdružení SVIST smyčce a další.

„Návštěvnice žďárského Senior Pointu pro vás připravily domácí vánoční cukroví a ručně šité bavlněné sáčky, které si můžete naplnit sušenými bylinkami dle vlastního uvážení. Studenti Střední školy gastronomické Adolfa Kolpinga budou ukazovat modelování betlému z marcipánu, děti si s nimi mohou ozdobit perníčky, připravena je také ochutnávka cukroví upečeného přímo studenty,“ vyjmenovává marketingová manažerka zámku Martina Sedláková.

Zapojí se i Střední škola obchodní a služeb s občerstvením jejich školní firmy Healthy School nebo školní firma JBL Wood ze SOŠ Nové Město na Moravě, která bude prodávat výrobky ze dřeva. Pro klienty Oblastní charity Žďár nad Sázavou můžete namalovat novoroční přání nebo podpořit jejich služby na recepci Muzea nové generace u stromu nazdobeného klienty. Nebude chybět ani vůně čerstvé kávy pražené klienty Terapeutické komunity Sejřek. Rozhodně si nenechejte ujít také oblíbené troubení koled ze zámeckých oken, rozsvícení vánočního stromu nebo zámecké tvořivé dílny, během kterých si vyrobíte dřevěné andílky. Kompletní časový harmonogram trhu najdete na www.zamekzdar.cz.