Bystřičtí, pozor! Zloději se pustili do aut

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Policisté řeší hned dva případy vloupání do aut, ke kterým došlo během nedělního odpoledne v Bystřici pod Hostýnem. Oba měly stejný průběh. Zloděje nalákaly odložené cennosti ve voze a dovnitř se pak dostal rozbitým okénkem.

K první krádeži došlo kolem tři čtvrtě na dvanáct u hlavní brány na hřbitov. Zloděj do zaparkovaného Renaultu Megane vnikl během deseti minut. „Pachatel rozbil skleněnou výplň pravých předních i zadních dveří a z podlahy před sedadlem spolujezdce odcizil černou koženkovou kabelku, kde se nacházely klíče, doklady, platební karta a také peněženka s finanční hotovostí a stravenkami,“ popsala policejní mluvčí Barbora Balášová. Na odcizených věcech vznikla škoda pět tisíc korun, poškozením auta pak tři tisíce korun.

Druhé vloupání se odehrálo o něco později, a sice mezi půl jednou a čtvrt na čtyři na Nádražní ulici. Neznámý pachatel si za cíl zvolil zaparkovaný Opel Astra. „Nejprve rozbil okénko levých zadních dveří a ze zadního sedadla sebral univerzální solární nabíječku na mobil. Poté se zaměřil na kufr. Po rozbití okénka z něj odcizil cigarety různých značek za bezmála šest tisíc korun,“ sdělila Balášová. Celkem způsobil škodu ve výši třiceti tisíc korun. Po dopadení hrozí zloději až dva roky ve vězení.