Dnešní slavnostní večer představí Zmizelý Mělník a Maroldovo Panorama Mělníka od řeky!

MĚLNÍK – Dnes 25. listopadu si město Mělník připomene 745. výročí od jeho první písemné zmínky  na slavnostním večeru od 19 hodin ve velkém sále Masarykova kulturního domu. Veřejnosti u té příležitosti představí nástěnný kalendář pro rok 2020 Zmizelý Mělník sám jeho autor Karel Lojka, kterému bude současně uděleno čestné občanství.

Lojkův kalendář na dvanácti fotografiích mapuje historii staveb, které byly v průběhu let zbourány, aby uvolnily místo nové výstavbě. Kromě kalendáře bude uvedena také kniha Luděk Marold – Panorama Mělníka od řeky Julie Motyčky a Kateřiny Knorové. Publikaci i kalendář bude možné v průběhu večera zakoupit ve foyer MKD.

Během večera budou předány také Ceny města Mělníka místním vinařům. Od 18 do 22 hodin se v hudebním sále můžete zároveň těšit na minidegustaci mělnických vín, kterou připravil sommeliér Kamil Kubů. Závěr slavnostního večera obstará koncert kapely Blue Cimbal. Zpěvák a cimbalista Roman Veverka představí první elektro-cimbál ve slavných pop-rockových hitech i v moderních úpravách lidových písní, v historických i vlastních skladbách.

Vstupné je zdarma – místenky na slavnostní večer je možné si vyzvednout na pokladně Masarykova kulturního domu od 17:30.