Smolné pondělí. Dnes od rána hasiči zasahovali už u čtyřech dopravních nehod


ŠUMPERSKO, OLOMOUC – Dnes po 7. hodině ráno museli hasiči  zasahovat u čtyřech  dopravních nehod na Šumpersku a v Olomouci..

Nejvážnější dopravní nehoda se stala na silnici mezi Kláštercem a Chromčí na Šumpersku, kde se čelně střetl osobní automobil a nákladní vůz. Na místě byly dvě zraněné osoby, jednu z nich hasiči pomohli transportovat do vrtulníku letecké záchranné služby, druhou pak předali do péče zdravotnické záchranné službě,” uvedla tisková mluvčí hasičů Olomouckého kraje Lucie Balážová. Hasiči pak místo nehody protipožárně zabezpečili, sorbentem posypali uniklé pohonné hmoty a silnici uklidili.

Sotva to stačili dokončit a už museli zasahovat u další nehody, kdy přijíždějící řidič před místem předešlé srážky nedobrzdil a narazil do auta před sebou. Tato srážka se obešla bez zranění, hasiči však museli místo opět protipožárně zajistit. Silnice byla po dobu zásahu uzavřena.

Třetí nehoda, kterou museli šumperští hasiči řešit, se stala ve Šmeralově ulici v Šumperku, kde se srazila tři osobní auta.. Hasiči místo protipožárně zabezpečili a předali jej Policii ČR.

“Tři auta  se srazila po 7. hodině ráno také v Lipenské ulici v Olomouci, při nehodě se zranila jedna osoba, kterou hasiči předali do péče zdravotnické záchranné službě. Provedli protipožární opatření, vozidla odtáhli mimo komunikaci a vozovku uklidili,” uvedla Lucie Balážová k této nehodě. Po dobu zásahu byla doprava omezena.

Nehoda mezi Chromčí a Kláštercem
Nehoda ve Šmeralově ulici v Šumperku
Nehoda na Lipenské ulici v Olomouci