Cestující, pozor! V Brně bude další velká vlaková výluka

BRNO – Od loňského do letošního prosince platí velká výluka brněnského hlavního vlakového nádraží kvůli opravám zabezpečovacího zařízení. Od soboty 30. 11. od 4:00 začne poslední a nejtěžší část. Do 14. 12. do 23:59 hodin nebude možná jízda mezi Židenicemi a hlavním nádražím, vlaky od Slavkova a Blanska pojedou jen do Židenic nebo na dolní nádraží.

Přehled změn během této fáze výluky:

Vlaky linky S2, R19: Osobní vlaky linky S2 budou začínat a končit jízdu ve stanici Brno-Židenice. Rychlíky linky R19 a spěšné vlaky linky S2 budou začínat a končit jízdu ve stanici Brno-dolní nádraží, vlak S2/1973 ukončí jízdu ve stanici Brno-Židenice.

Vlaky linky S33 jsou zrušeny bez náhrady.

Vlaky linky S6,R56: Vlaky linky S6 a R56 budou začínat a končit jízdu ve stanici Brno-Židenice, vybrané vlaky jsou prodlouženy z Brna-Králova Pole dle výlukového jízdního řádu.

Vlak linky R12/905 nejede v úseku Brno hl. n. – Brno-Židenice a bude výchozí ze stanice Brno-Židenice.

Víkendové noční vlaky S2/4740, S3/4940 a S6/4139 nejedou z Brna hl. n. ve dnech 1., 7., 8. a 14. prosince. V 0:35 odjede z hlavního nádraží (ze stanoviště tramvají 2) autobus k nádraží v Brně-Židenicích, kde bude zajištěn přestup na vlak. Autobus bude přistaven po odjezdu spojů nočního rozjezdu.

Doporučené spojení:

Pro cestu mezi stanicí Brno-Židenice a centrem města bude místo vlakové dopravy nutné využít tramvajové linky 2, 3 a P3. S jízdenkami IDS JMK také ostatní linky městské dopravy. Mezi stanicemi Brno hl. n. a Brno-Židenice lze využít posílenou tramvajovou linku 2. Při cestě do centra města lze využít také tramvajovou linku 3 a P3 (zastávka Česká). Vzdálenost mezi stanicí Brno-Židenice a tramvajovou zastávkou Kuldova je přibližně 400 metrů. Pro cestu na Hlavní nádraží a do jižní části centra využijte linku 2, pro cestu na Českou a do severní části centra využijte linky 3 a P3. Mezi stanicemi Brno hl. n. a Brno dolní nádraží lze využít autobusovou linku 61. Autobusy směr Dolní nádraží odjíždějí ze stanoviště u viaduktu Křenová.

Jízdenky IDS JMK platí dle zónové a časové platnosti – lze využít celou síť městské dopravy v Brně. Platnost jízdních dokladů ČD je zajištěna, k některým typům jízdenek (síťové jízdenky, jízdenky na InKartě apod.) je zapotřebí bezplatný kupón.

Jízdní řád linky S2
Jízdní řád linky R19
Jízdní řád linky S6
Jízdní řád linky R56
Jízdní řád linky R12
Jízdní řád linky S3