Odstartovala soutěž pro studenty vysokých škol

BRNO – Odstartoval devátý ročník soutěže MUNISS, letos s podtitulem „Druhá šance pro brownfieldy – pojďte s námi po kouscích měnit Brno.“ Soutěž je pro studenty vysokých škol, kteří mají za úkol navrhnout vhodné řešení vybraných lokalit. „Vážím si velmi přínosných a inspirativních prací studentů ve prospěch města. Realizace a nápady studentů mají častokrát kreativní a neotřelý charakter. Již devátý ročník této skvělé soutěže ukazuje, že má smysl,“ uvedl radní pro oblast kultury Marek Fišer.

Dotace na soutěž jsou 2,64 milionu korun, výhra pro soutěžní týmy je sto tisíc korun. Studenti budou projektovat lokality bývalé vojenské jídelny „Kadetka“ na ulici Žižkova, bývalého areálu FSIK METAL a zahrádky přilehlé k areálu bývalé cihelny v Řečkovicích. Do soutěže jsou zapojení studenti Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického v Brně a Mendelovy univerzity v Brně. „Mnoho míst v Brně čeká na svou proměnu a z tohoto důvodu chceme dát šanci studentským týmům, aby ukázaly svoji kreativitu a navrhly nové využití brownfieldů, tak aby vhodně doplňovaly danou lokalitu,“ uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Hlavním koordinátorem projektu je Masarykova univerzita zastoupena Ekonomicko-správní fakultou. Soutěž je výhodná v tom, že studenti si zkusí něco nového a město dostane nové a inovativní nápady.