Opilý mladík bezdůvodně ničil zaparkované auto. Teď mu hrozí dva roky ve vězení

BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Nad chováním mladého výtržníka zůstává rozum stát. Značně opilý začal začátkem listopadu na veřejném prostranství v Bystřici bezdůvodně demolovat zaparkovanou Fabii, a to přímo před očima dvou přítomných svědků. „Vyskočil na přední kapotu a začal kopat do čelního skla, poté vyskočil na střechu, na které skákal, až v ní vznikly promáčkliny,“ popsala policejní mluvčí Barbora Balášová, která dnes o případu informovala.

Po výstupu z auta seskočil a začal z místa odcházet. Jeho řádění si všimli dva svědkové, kteří se za jednadvacetiletým mladíkem vydali. Na chvíli se jim ztratil z dohledu, pak ho ale nalezli ležícího na zemi. „Poté si mladíka, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, převzala přivolaná hlídka místního obvodního oddělení. U výtržníka policisté provedli dechovou zkoušku, přístroj naměřil 2,09 promile,“ sdělila Balášová.

Na autě vznikla osmitisícová škoda. „V předešlých dnech sdělil policista Obvodního oddělení Bystřice pod Hostýnem podezření z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví jednadvacetiletému muži pobývajícímu na Bystřicku,“ dodala Balášová s tím, že mladíkovi hrozí až dva roky za mřížemi.