Opilý řidič kamionu zdemoloval benzinku. O kamion dočasně přišel

PROSTĚJOVSKO – Sedmapadesátiletý řidič kamionu – cizinec – naboural dva čerpací stojany na benzince na dálnici z Vyškova do Prostějova. Řidič byl očividně opilý. Na místě přišel o řidičský průkaz a policie mu zabavila i kamion.

K havárii došlo v pondělí 25. listopadu v 17:35 hodin na čerpací stanici u obce Žešov na dálnici z Vyškova do Prostějova. Sedmapadesátiletý cizinec, který řídil kamion s návěsem, nezvládl řízení a levou zadní částí návěsu narazil do betonového sloupu a dvou výdejních stojanů pohonných hmot.  Řidič byl očividně opilý, což potvrdila i orientační dechová zkouška. Nebyl však schopen se podrobit odborné dechové zkoušce a opakovaně odmítl odběr krve. Proto na místě přišel o řidičský průkaz.

„Protože se jednalo o cizince a hrozilo nebezpečí, že by se řešení situace vyhýbal, byla stanovena kauce ve výši 30 tisíc korun. Protože řidič neměl prostředky k zaplacení kauce, zajistili policisté na místě jeho vozidlo,“ uvedl k případu policejní mluvčí František Kořínek. Při nehodě nedošlo ke zranění osob. Výše škody se odhaduje na více než jeden milion korun.