Vánoční strom už stojí na pelhřimovském náměstí

PELHŘIMOV – Masarykovo náměstí v Pelhřimově už zdobí vánoční strom. Přibližně 15 metrů vysoký smrk pichlavý přivezli pracovníci Technických služeb města Pelhřimova z ulice Pod Šancemi.

Celá akce Technických služeb města Pelhřimova ve spolupráci s kolegy z Městské správy lesů a firmou Silnice Hejda začala v pondělí 25. listopadu kolem půl osmé ráno, kdy pracovníci strom pokáceli, ořezali, potom naložili pomocí jeřábu a hydraulického ramene na podvalník, převezli na své místo před Šrejnarovský dům a nakonec ho tady také postavili.

Žádná komplikace nenastala a strom stál na svém místě zhruba za dvě hodiny od zahájení akce. Teď čeká na slavnostní rozsvícení, které se uskuteční o první adventní neděli 1. prosince. „Vše začne v 17. 00 hodin, kdy zazní proslovy starosty Ladislava Meda a farního vikáře Martina Bráchy, zpěv sborů základní umělecké školy a po hlasitém odpočítávání prvňáčků se přesně v 17.30 hodin strom rozzáří,“ zve všechny, malé i velké, tisková mluvčí pelhřimovské radnice  Všichni jsou na tuto slavnost srdečně zváni,“ Andrea Unterfrancová.