Žena prodávala padělky zboží na tržnici. Může skončit ve vězení

PRACHATICKO – Prachatičtí kriminalisté vyšetřují v těchto dnech případ prodeje padělků oblečení i doplňků na příhraniční tržnici. Čtyřiačtyřicetiletá cizinka si včera z rukou kriminalistů převzala usnesení o zahájení trestního stíhání.

Dle zjištěných a doložených skutečností měla žena prodávat různé textilní zboží a dále několik desítek kusů oděvů, galanterního zboží a dalších doplňků měla ve svém stánku uložených. A to i přesto, že věděla, že se jedná o zboží neoprávněně označené ochrannými známkami.

„Strážci zákona dále zjistili, že žena již v minulosti měla se zákonem problémy a zřejmě musela tušit, že jedná o neoprávněný zásah do práv vlastníka dotčené známky,“ konstatoval policejní mluvčí Milan Bajcura.

Včera, tedy v pondělí 25. listopadu 2019, si z rukou kriminalistů převzala usnesení o zahájení trestního stíhání. „V případě prokázání viny hrozí podezřelé dle trestního zákoníku trest odnětí svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutí věci nebo jiné majetkové hodnoty,“ dodal Bajcura.