Řidič způsobil hned tři po sobě jdoucí dopravní nehody. Vždy pokračoval v jízdě

ČESKOBUDĚJOVICKO – Tři dopravní nehody má pravděpodobně na svědomí sedmapadesátiletý řidič osobního vozidla. Během několika minut boural hned třikrát. Policisté budou zjišťovat, zda neměl řidič zdravotní komplikace.

K nehodám došlo v pondělí 25. listopadu 2019. „Před třináctou hodinou jel řidič jel po silnici první třídy číslo 20 na okraji Českých Budějovic, kde se zřejmě plně nevěnoval řízení a narazil na křižovatce stojícího nákladního vozidla Iveco,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Policisté zjistili, že uvedený řidič jel od centra v levém jízdním pruhu, kdy z dosud nezjištěných důvodů narazil do zadní části nákladního vozidla tovární značky Iveco Daily.

Sedmapadesátiletý řidič způsobil hned tři po sobě jdoucí dopravní nehody (zdroj Policie ČR)

Ačkoli si poškodil přední část vozu, pokračoval přes Bavorovice v jízdě směrem na Hlubokou nad Vltavou. „Po cestě havaroval do ocelových svodidel, až jeho cesta skončila poslední havárií v hlubocké místní části Zámostí, kde vjel vlevo na chodník. Zde se zapasoval mezi kovové oplocení rodinného domu a sloup veřejného osvětlení,“ sdělil Bajcura.

Sedmapadesátiletý řidič způsobil hned tři po sobě jdoucí dopravní nehody (zdroj Policie ČR)

Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možné provést test na zjištění alkoholu v dechu, z toho důvodu si policisté vyžádali odběr biologického materiálu lékařem. „Nyní budou zjišťovat, zda neměl řidič zdravotní komplikace, které mohly vést k popsaným nehodám,“ dodal policejní mluvčí. Způsobená škoda na vozidlech a dalších příslušenstvích byla odhadnuta na více jak 150 000 korun.