Video: Poněkud drahá květina

PRAHA – Skupinka fotbalových fanoušků procházela centrem Prahy a krátila si tak čekání na svůj vlak. Vliv alkoholu způsobil jejich nepřiměřené a nebezpečné chování. Nakonec se skupinka rozdělila a došlo ke krádeži.

Kamerový systém v centru Prahy odhalil bouřlivě se chovající skupinu fotbalových fanoušků. „Čekání na vlak si krátili procházkou po metropoli. Jejich přítomnost nešlo tradičně přehlédnout – skandovali fotbalová hesla, vstupovali do vozovky, a záměrně křížili cestu kolemjdoucím,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Operátor městského kamerového systému tedy na místo povolal hlídku strážníků, a ti skupinku uklidnili zákonnými výzvami. Také byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivními výsledky, od 0,72 do 1,84 promile alkoholu.

Po této kontrole se skupina rozdělila na dvě menší. Jedna z nich se vydala do ulice Jindřišská, kde jeden z nenechavých fanoušků odcizil ze stojanu před prodejnou květinu, a nabídl ji kamarádce. Tato akce rovněž neunikla operátoru kamerového systému, a za skupinkou vyslal další hlídku městských strážníků. Ti muže doprovodili zpátky do květinářství, kam vrátil květinu s omluvou a nepoškozenou. Za krádež květiny v hodnotě 450 korun mu byla udělena pokuta tisíc korun, aby si pamatoval, že se některé věci prostě nedělají.