Bez vědomí majitele si půjčil služební vůz a zdemoloval ho

ČESKOBUDĚJOVICKO – Policisté dnes zveřejnili informace k nehodě, k níž došlo v první polovině listopadu. Mladík si v krajské metropoli bez vědomí majitele „půjčil“ služební vůz a odjel s ním na Třeboňsko. Zde druhého dne brzo ráno havaroval.

Jen jeden den pravděpodobně neoprávněně užíval sedmadvacetiletý mladý muž užitkové vozidlo tovární značky Volkswagen Transporter. „Problém však byl v tom, že jeho zaměstnavatel o tom nevěděl, a především mu vozidlo nepůjčil k soukromým jízdám,“ konstatoval policejní mluvčí Milan Bajcura. Mladík s vozidlem odjel z jednoho areálu nedaleko centra a jel s ním na Třeboňsko.

Zde druhého dne v brzkých ranního hodinách havaroval, a to na velmi frekventované silnici mezi Třeboní a Štěpánovicemi. „Zřejmě se plně nevěnoval řízení svého vozidla, když při projíždění mírnou pravotočivou zatáčkou usnul a následně plynule vyjel vlevo mimo komunikaci do odvodňovací strouhy, kde pravou částí vozidla narazil do betonového propustku,“ popsal Bajcura.

Sedmadvacetiletý mladík s „vypůjčeným“ služebním vozidle havaroval na velmi frekventované silnici mezi Třeboní a Štěpánovicemi (zdroj Policie ČR)

Na výzvu k provedení dechové zkoušky i lékařské prohlídky spojené s odběrem biologického materiálu, tedy krve, odmítl. „Hmotná škoda na vozidle Volkswagen Transporter byla odhadnuta na místě dopravní nehody ve výši zhruba 100 000 korun,“ dodal policejní mluvčí.

Sedmadvacetiletý mladík s „vypůjčeným“ služebním vozidle havaroval na velmi frekventované silnici mezi Třeboní a Štěpánovicemi (zdroj Policie ČR)