Domov pro seniory Holásecká získal akreditaci od Ministerstva zdravotnictví

BRNO – Domov pro seniory Holásecká bude nově vzdělávat zdravotní bratry a sestry, kteří zde budou vykonávat praxi. Jako první zařízení sociálních služeb v republice získal domov akreditaci od Ministerstva zdravotnictví na vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků.

„Dlouhodobým cílem Domova pro seniory Holásecká není udržení dosaženého standardu, ale neustálé hledání dalších cest ke zlepšení. Tento úspěch je už několikátým v řadě. V roce 2014 domov úspěšně prošel jako první akreditačním auditem Spojené akreditační komise České republiky a získal akreditaci, která dokládá, že zařízení splňuje přísné požadavky na kvalitu a bezpečnost poskytované péče. Domov je také certifikován Značkou kvality v sociálních službách,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

K získání akreditace bylo nutné splnit řadu provozních, odborných, technických a personálních předpokladů. Cílem vzdělávání je připravit sestry a bratry k jejich budoucímu povolání. Brno je zřizovatelem celkem 11 domovů pro seniory, ty další spravují neziskové organizace nebo soukromé osoby.