Neznámý pachatel má na svědomí tři vloupání za noc. Policii uniká

JINDŘICHOHRADECKO – Na Jindřichohradecku v těchto dnech „úřadoval“ zloděj. A vůbec netroškařil. Jeho pozornosti neuniklo kadeřnictví, vinotéka anebo třeba jízdní kolo. Policisté dnes zveřejnili k tomuto případu podrobnosti a žádají veřejnost o informace, které by mohly přispět k dopadení pachatele.

Ten v době od 16:45 hodin dne 26. listopadu do 9:35 hodin dne 27. listopadu 2019 vypáčil dveře do kadeřnictví v Třeboni na Masarykově náměstí čísla popisného 102. „Zde odcizil finanční hotovost ve výši 3 500 korun, mobilní telefon s nabíječkou a dvanáct kusů dárkových poukazů,“ popsala policejní mluvčí Hana Millerová.

Dále ve stejné době překonal zajištěná vstupní vrata do průjezdu domu na Masarykově náměstí, kde vnikl do objektu. Z průjezdu tak po jeho „návštěvě“ zmizelo pánské horské jízdní kolo značky Rock Machine černočervené barvy bez markantů.

V době od jedné hodiny do zhruba druhé hodiny noční shodným způsobem vypáčil vstupní dveře v hodnotě 50 000 korun jedné z vinoték v ulici Lázeňská. „Tady odcizil finanční hotovost a zásuvku elektrické pokladny,“ sdělila Millerová. Celkem tak způsobil škodu za nejméně 78 500 korun.

Policisté žádají veřejnost o případné informace, které by přispěly k dopadení pachatele, jenž prozatím uniká. „Pokud máte informace vedoucí k jeho dopadení, sdělte je třeboňským policistům cestou tísňové linky policie 158,“ dodala policejní mluvčí.