Užijte si adventní Kroměříž a přispějte na dobrou věc

KROMĚŘÍŽ – V rámci adventního programu v Kroměříži mohou návštěvníci i letos podpořit neziskové organizace drobným příspěvkem. Tradičně se pokladnička umisťuje pod vánoční strom, kam Kroměřížané střádají peníze pro místní spolky, letos však přibude ještě jedna, kterou naleznete na radničním nádvoří. K té můžete zajít během Adventu na radnici a přispět do ní pro Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakým České republiky.

Umístění pokladničky dnes schválili městští radní. „Rádi podpoříme dobrou věc. Výtěžek sbírky bude použit na podporu sociálních služeb poskytovaných oblastní odbočkou SONS v Kroměříži těžce zrakově postiženým občanům,“ uvedl místostarosta Vít Peštuka.

Peníze ze sbírky jsou určeny na odborné sociální poradenství, aktivizační služby, podporu zaměstnávání nevidomých, rekvalifikační kurzy, odstraňování bariér ve stavebnictví, dopravě či bariér v informacích, na vydávání časopisu a tiskovin pro nevidomé nebo na sociální rehabilitaci. Advent na radnici začne v pátek 13. prosince a skončí v neděli 22. prosince.

Kromě sbírky na radničním nádvoří se můžete během adventu zastavit u pokladničky pod vánočním stromem na Velkém náměstí a podpořit spolek Korálky, který pomáhá zdravotně postiženým dětem, a Dětský domov Kroměříž. Obě organizace si pak peníze rozdělí rovným dílem. „Korálky peníze použijí zejména k hrazení nákladů na zabezpečení dopravy žáků do ZŠ a MŠ Kroměříž, F. Vančury. Dětský domov hodlá ze sbírky podpořit rozvoj dětí, především jejich sportovní, zájmovou a kulturní činnost,“ sdělil dříve Vít Peštuka.