V Liberci na přechodu řidič srazil chodkyni a ujel. Pátrá po něm policie

LIBEREC – Policisté pátrají po dosud neznámém řidiči, který tento týden v úterý ráno ve Starém Harcově na přechodu pro chodce srazil chodkyni a ujel.

K nehodě došlo toto úterý 26. listopadu dvě minuty před osmou hodinou ráno v Liberci v prostoru křižovatky ulic Svobody a Zvolenská. „Dosud neznámý řidič s neustanoveným vozidlem jel ve směru z ulice Svobody a při odbočování vpravo do ulice Zvolenská na přechodu pro chodce přehlédl přecházející chodkyni, které nedal přednost. Následně tak došlo ke střetu vozidla s chodkyní, po kterém dosud neznámý řidič s vozem ujel, aniž by splnil povinnosti, které mu v takové situaci ukládá zákon,“ uvedla policejní tisková mluvčí Dagmar Sochorová.

Chodkyně při střetu s vozidlem a následkem pádu na vozovku utrpěla zranění, jehož charakter a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Policisté nyní žádají o pomoc případné svědky celé události. „Pokud občané mají jakékoliv informace, které by mohly směřovat ke zjištění totožnosti dosud neznámého řidiče a ustanovení vozidla, se kterým ujel z místa dopravní nehody, aniž by sražené chodkyni poskytl pomoc, ať je sdělí policistům osobně na kterékoliv služebně nebo telefonicky na bezplatné lince 158,“ dodala mluvčí Sochorová.

Ilustrační foto: Noviny kraje