V nemocnici Prostějov vás zdarma vyšetří i zatejpují

PROSTĚJOV – Prověřit si své tělesné složení i vývoj nožní klenby a pomocí tejpů ulevit bolestivým zádům či svalům mohou 28. listopadu bezplatně všichni návštěvníci dne otevřených dveří ve Sport Clinic, která se nachází v areálu Nemocnice Prostějov.

Den otevřených dveří v budově Sport Clinic v nemocnici Prostějov, který se koná ve čtvrtek 28. listopadu od 13 do 18 hodin, je určený jak pro rekreační a výkonnostní sportovce, tak pro rodiče s dětmi. Kromě bezplatného vyšetření a zatejpování si můžete navíc zkonzultovat svou fyzickou kondici s tělovýchovnou lékařkou, pohybovou problematiku s fyzioterapeutkou a vyvážený přísun minerálů a vitamínů s nutriční poradkyní.

„Máme připravenou prohlídku našeho moderního centra doplněnou o bezplatné vyšetření tělesného složení, jehož výsledky si návštěvníci odnesou domů. Přímo na místě mohou cokoliv zkonzultovat s tělovýchovnou lékařkou a nutriční poradkyní. Fyzioterapeutka zase zodpoví dotazy na pohybový aparát a zájemcům vyšetří plosku nohy a zatejpuje bolestivá místa,“ láká Marta Krejčí, úseková sestra Sport Clinic Nemocnice Prostějov, k návštěvě mladé i starší. Právě u předškolních dětí je ideální zkontrolovat zdravý vývoj plosky nohou již v raném věku, protože deformita nohou se objevuje čím dál častěji v mladším věku. Rodiče dětí, které začínají se sportem, jim mohou nechat provést zátěžové testy, jež dokáží odhalit srdeční abnormality už u dětí od 10 let a výšky 135 centimetrů

Preventivní akce chce upozornit na to, jak předcházet srdečnímu selhání, mrtvici i obezitě. Návštěvníci dne otevřených dveří se mohou těšit i na zdravé občerstvení.