Získají Pardubice nový parkovací dům? Mohl by vyrůst za Domem hudby

PARDUBICE – Na Krajském úřadu Pardubického kraje se minulý týden sešli zástupci města, kraje a jimi zřizovaných institucí, které sídlí v Domě hudby a nejbližším okolí. Zástupce investora jim představil záměr výstavby parkovacího domu v této lokalitě. Vzhledem k tomu, že pozemky, na kterých by mohl parkovací dům vyrůst, patří především městu a částečně i Pardubickému kraji, bude záležet na tom, zda je od nich investor bude moci koupit.

„Situace s parkováním kolem Domu hudby je dost neutěšená. Pokud by tam vyrostl vkusný parkovací dům, ve kterém by měly za určitých podmínek místo i naše organizace, určitě bychom to uvítali,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Línek, zodpovědný za majetek, investice a kulturu. Pardubický Dům hudby momentálně prochází rozsáhlou rekonstrukcí.

Parkovací dům by mohl být chodbou propojen se suterénní šatnou Domu hudby, takže by návštěvníci koncertů mohli chodit suchou nohou až do sálu. Obsloužil by okolní rezidenty a ukončil nedůstojné podmínky parkování v této lokalitě v centru krajského města zejména při velkých kulturních a společenských akcích.

Případný nový investor, Pražská správa nemovitostí realitního magnáta Václava Skaly, vlastní kromě pražského obchodního domu Kotva také obchodní centrum Grand v centru Pardubic. Žádosti o odkup pozemků budou nyní posuzovat majetkové komise, rady a potom zastupitelstva města a kraje.

Foto: Pardubický kraj