AKTUALIZUJEME: Tragická nehoda na Táborsku si vyžádala oběť

TÁBORSKO – Dnes v dopoledních hodinách došlo na Táborsku k tragické nehodě. Střetl se zde kamion s osobním vozidlem. Na místo vyjely všechny složky Integrovaného záchranného systému. Policisté bohužel potvrdili prvotní informaci, že při ní zemřel člověk.

Nehoda (o níž jsme informovali zde) se stala na hlavní silnici první třídy číslo 3 mezi obcemi Planá nad Lužnicí a Soběslav, a to v pátek 29. listopadu 2019 krátce před půl desátou. Policisté již během přejezdu ze základny obdrželi informaci, že v osobním vozidle zemřel muž.

„Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia jel po uvedené silnici od Plané nad Lužnicí na Soběslav, kdy z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde v tu dobu jelo nákladní vozidlo tovární značky Volvo s návěsem. Řidič nákladního vozidla se snažil vyhýbat co nejvíce vpravo, ale čelnímu střetu nemohl zabránit,“ popsal policejní mluvčí Milan Bajcura. Silným nárazem bylo osobní vozidlo odhozeno zpět k pravé krajnici, kde v tu dobu projíždělo další osobní vozidlo.

Z důvodu vyšetřování byla komunikace uzavřena pro veškerý provoz. „Táborští dopravní policisté si vyžádali zdravotní pitvu, která by mohla osvětlit okolnosti uvedené nehody,“ uvedl policejní mluvčí. Od začátku roku zahynulo na jihočeských silnicích 66 osob.