Aplikace Cyklodoprava v Brně slaví úspěch

BRNO – V soutěži Společně otevíráme data 2019 pořádané Nadací OSF se aplikace Magistrátu města Brna s názvem Cyklodoprava v Brně umístila na první příčce. Prvenství obhájila v kategorii Solution App, která sdružuje aplikace upozorňující na významný společenský problém či přispívající k jeho řešení. Výhra třicet tisíc korun slouží k dalšímu rozvoji.

„V loňském roce se podařilo zvítězit ve dvou kategoriích, a to s aplikacemi Hodnocení pocitové mapy města a Dopravní obslužnost Brna a okolí. Jsem moc rád, že se na tento úspěch podařilo navázat i letos, a to s tématem cyklodopravy, které je ve městě stále aktuální,“ uvedl druhý náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Aplikace analyzuje dopravu v Brně, srovnává podmínky města s jinými, přináší přehled nehod s účastí cyklistů. Spuštěna byla začátkem září a od té doby ji využilo na dva tisíce uživatelů. Kromě aplikace Cyklodoprava v Brně se soutěže zúčastnily další magistrátní počiny, jako například analytická aplikace BrnoUrbanGrid nebo appka znázorňující data mobilního operátora.