Kopal do vozidla i do muže, který ho napomenul. Zklidnila ho až pouta

PRAHA – Opilý muž se potloukal po Praze 10. Několikrát byl upozorněn na nevhodné chování, až se rozzuřil a začal být agresivní. Napadený skončil v rukách záchranářů, agresor zase policie.

„Oznámení o opilém muži, který u vchodu do vysokoškolských kolejí ve Weilově ulici v Praze 10 obtěžuje kolemjdoucí, jela prověřit hlídka městské policie včera, po devatenácté hodině. Na místě zjistila podnapilého muže s krvavou ránou na hlavě a modřinou pod okem. Protože lékařské ošetření odmítal, vyzvali ho strážníci k opuštění místa,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Jiřina Ernestová. Po nějaké době místo strážníci opět zkontrolovali, a spatřili tohoto muže u nedaleké tramvajové točny.

Po půlhodině přijalo operační středisko hlášení o rvačce dvou mužů, opět ve Weilově ulici, tentokrát však před budovou střední školy. Hlídka strážníků v jednom z mužů, který byl na místě, poznala onoho muže, se kterým již jednou mluvili. Tentokrát ho vyzvali k prokázání totožnosti. V tu chvíli k nim přišel druhý muž, který jim oznámil, že byl napaden a že čeká na záchrannou službu. Podal strážníkům vysvětlení, ze kterého vyplynulo, že napomenul opilého muže, když před školou kopal do cizího vozidla. Agresor ho nejprve srazil ze schodiště a pak do něho ještě na zemi kopal.

„Napadený měl podlitinu na hlavě, vykloubený prst, a bolestivé zápěstí i rameno. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu byl jednatřicetiletý útočník omezen na osobní svobodě, a byla mu nasazena pouta,“ doplnila mluvčí. Byla rovněž provedena orientační dechová zkouška, která prokázala 2,25 promile alkoholu. Okolnosti případu si převzala Policie ČR a poškozený byl převezen záchranáři do nemocnice.