Na Lidické v Budějovicích je nová moderní světelná signalizace

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Dělící ostrůvek nebo například speciální přisvětlení, tím disponuje nový volitelný přechod pro chodce na Lidické třídě v krajské metropoli. Protože se jedná o volitelný přechod, bude mít také speciální režim.

Moderní světelná signalizace na přechodu pro chodce na Lidické třídě byla znovu uvedena do provozu na volitelném přechodu pro chodce. Konkrétně se jedná o místo Beránkovo nábřeží a J. K. Chmelenského.

„Frekventovaný přechod využívají lidé, kteří jdou na autobus, protože je blízko zastávka. Je tam nový dělící ostrůvek, speciální přisvětlení, dále nový řadič, jednotka aktivní preference vozidel městské hromadné dopravy, poptávková tlačítka pro chodce a dálkové ovládání zvukové signalizace pro nevidomé,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec.

V provozu bude v čase od ranních 6:00 hodin do 19:00 hodin. V ostatním čase bude v režimu blikavé žluté. „Od 5:00 hodin ráno až do 23:00 hodin večer bude možné, v případě potřeby, tlačítkem přivolat volno pro chodce a červenou pro auta,“ dodává náměstek.