Policisté pátrají po patnáctileté útěkářce z České Lípy

ČESKOLIPSKO – Patnáctiletá svěřenkyně výchovného ústavu minulou středu utekla z domova, kde byla na povolené návštěvě. Do ústavu se už nevrátila a ani rodina o ní nic neví.

Kriminalisté vyhlásili pátrání po patnáctileté Nikole Motyčákové z České Lípy. Dívka utekla ze svého domova ve středu 20. listopadu kolem 19. hodiny neznámo kam. Doma byla jen na povolené vycházce, v současné době je totiž svěřenkyní výchovného ústavu v Kostomlatech pod Milešovkou na Teplicku. „Vzhledem k tomu, že o ní teď nic neví ani její rodina a ani zaměstnanci ústavu, kam se nevrátila, žádáme Vás o pomoc při jejím vypátrání,“ uvedla policejní tisková mluvčí Ivana Baláková.

To, že se hledaná dívka svévolně vzdálila z domova, případně z výchovného ústavu, se nestalo poprvé. Nikola Motyčáková, narozená 20. srpna 2004, je vysoká 160 centimetrů, střední postavy. Má modré oči a oproti zveřejněné fotografii dlouhé černé vlasy. Při odchodu z domova měla na sobě khaki bundu s kapucí a kožíškem a buď žluté tepláky, nebo tmavé elastické kalhoty, na nohou měla bílé tenisky a s sebou si vzala větší kabelku růžovošedé barvy.

Policie touto cestou žádá občany, kteří by věděli, kde se pohřešovaná dívka nachází, aby volali linku 158 nebo kontaktovali jakoukoliv služebnu Policie ČR.

Foto: Policie ČR