VIDEO: Policisté zadrželi drogový gang, který vyrobil pervitin za 4,5 miliónů

OLOMOUC – Policisté z Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje udělali v listopadu zatím největší zátah proti obchodníkům s drogami historii Olomouckého kraje. Zadrželi přitom šest osob.

Během dlouho předem pečlivě připravené bleskové akce s krycím názvem RECOŠ zadrželi policisté v polovině listopadu organizovaný drogový gang, který obchodoval s chemikáliemi potřebnými k výrobě pervitinu a sám jej také vyráběl.

„Všichni obvinění, pět mužů a jedna žena, (roč. 1963, 1975, 1983, 1965, 1966, 1981) se měli protiprávného jednání dopustit tím, že se nejméně od roku 2018 do poloviny listopadu tohoto roku jako členové organizované skupiny vědomě podíleli na organizaci a samotné realizaci nelegálního obchodu s chemikáliemi potřebnými k výrobě metamfetaminu (pervitinu), následně na jeho samotné výrobě a neoprávněném nakládání s touto psychotropní látkou,“ informovala policejní mluvčí Jitka Dolejšová.

Motivem jejich jednání byl finanční zisk jak z prodeje chemických látek, tak samotného pervitinu. Zadržení měli v rámci skupiny přesně rozdělené činnosti, které vykonávali. Dohromady pak přispěli k výrobě psychotropní látky metamfetaminu v celkovém množství přesahujícím tři kilogramy.

V těchto dnech zahájili kriminalisté trestní stíhání pěti osob z Olomoucka a jedné osoby ze Zlínska, které byly obviněny ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Všichni obvinění jsou stíháni ve vazbě a hrozí jim 8 až 12 let za mřížemi.