Výstava sběratelských panenek startuje dnes v Jalubí, v neděli proběhne vernisáž

JALUBÍ – Vánoční výstavu panenek Moniky a Nikol Chmelařových můžete navštívit v obci Jalubí od 29. 11 do 10. 12, a to každý den. K zhlédnutí je okolo 400 vybraných panenek z celkového počtu 1450. Jedná se o panenky porcelánové sběratelské, vinylové, ale také panenky rebornované, které vypadají jako živé. Takové panny vyrábí sama Monika. Na výstavě jsou k vidění i doplňky a dekorace, takže celkový počet exponátů jde do tisíců. Vánoční tematika patří k nejoblíbenějším, a tak se návštěvníci mohou těšit na vánoční aranžmá, Pannu Marii s Ježíškem, vánoční stromeček a spoustu dalšího, co patří k nejkrásnějšímu období v roce. ,,Instalace této výstavy je velmi náročná, takže spáváme třeba čtyři hodiny denně, než se vše stihne připravit, ale nadšení a slova údivu návštěvníků nám vše vynahradí. Práce, která dělá lidem radost, má smysl, “ prozradila o výstavě Nikol Chmelařová.

Zdroj: vlastní fotografie Nikol Chmelařové

V neděli večer se uskuteční slavnostní vernisáž, kdy tuto exkluzivní výstavu hudebně doprovodí Karel Gott Revival Morava. Josef Bouda, zpěvák skupiny, si totiž jako dar pro svou maminku nechal právě od rebornistky Moniky Chmelařové vytvořit panenku podle své fotografie. „Celá rodina Boudových prožívá těžké časy po odchodu Josefova tatínka, a jelikož samy víme, jak těžké to je, tak jsme s maminkou neváhaly ani vteřinu, když nás Josef oslovil, že by chtěl vytvořit miminko pro svou maminku, aby jí trošku zpříjemnil tyto nelehké časy. Dělat lidem radost bereme trošku jako naše poslání . Ze zkušeností z domovů seniorů, kam s našimi rebornovanými miminky jezdíme, víme, jak obrovské terapeutické účinky tyto panenky mají,“ dodala Nikol Chmelařová.

Výstavou budou každý den provázet samy sběratelky, takže se návštěvníci mohou dozvědět spoustu informací a hlavně nasát vánoční atmosféru.